FARKINDALIKFİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERSOSYAL MEDYA

Emre Kara: “Toplumsal fayda yaratma, şirketimizin temel önceliklerinden biridir!”

Chiesi Türkiye Genel Müdürü Emre Kara; Aralık sayısı yayımlanan Fikir Liderleri Dergisi ile Chiesi'nin Sürdürülebilirlik Raporu hakkında derinlemesine bilgiler paylaştı
Chiesi Türkiye Genel Müdürü Emre Kara; Aralık sayısı yayımlanan Fikir Liderleri Dergisi ile Chiesi’nin Sürdürülebilirlik Raporu hakkında derinlemesine bilgiler paylaştı

Chiesi
Sürdürülebilirlik

Emre Kara
Chiesi Türkiye Genel Müdürü

“Kurumsal değerlerimiz ile ilişkili olarak şirket aksiyon planlarımızda toplumsal değerlerimizi; çevre, hastalar, toplum, paydaşlar ve çalışanlarımız bütününde ele alıyoruz.”

2022 YILINDA, KARBON NÖTR OLMA HEDEFİMİZİ GÜÇLENDİRDİK VE “NET SIFIR SERA GAZI” EMİSYONUNA ULAŞMAYI AMAÇLIYORUZ. AYRICA, TOPLUMSAL FAYDA YARATMA, ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE ÇEŞİTLİLİK KONULARINDA DAHA FAZLA İLERLEME KAYDETMEYE ODAKLANACAĞIZ. GELECEKTE, SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME VE TOPLUMSAL ETKİ YARATMA KONULARINDA LİDERLİK YAPMAYI SÜRDÜRECEĞİZ.

F. L: Sayın Kara, Chiesi’nin 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu paylaşmanızdan dolayı teşekkür ederiz. Raporda belirtilen 2035 yılına kadar “Net Sıfır Sera Gazı” emisyonu hedefiniz hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?
EMRE KARA: Kurumsal değerlerimiz ile ilişkili olarak şirket aksiyon planlarımızda toplumsal değerlerimizi; çevre, hastalar, toplum, paydaşlar ve çalışanlarımız bütününde ele alıyoruz. Çevreci değerlerimizi, sosyal yardımlaşma ile bütünleyen projelerde hayata geçirmek, attığımız adımlardan biri. Şirketimizin 2035 yılına kadar “Net Sıfır Sera Gazı” emisyonuna ulaşma taahhüdü, çevresel sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığımızın bir yansımasıdır. Bu hedefi başarmak için sera gazı emisyonlarını azaltma stratejilerimizi güçlendirdik ve Paris İklim Anlaşması hedefleriyle uyumlu çalışıyoruz.

Chiesi’nin toplumsal fayda yaratma misyonu hakkında daha fazla bilgi alabilir miyiz? Özellikle ilaca erişimin etkilendiği bölgelerdeki hastalara yapılan bağışlar hakkında daha fazla ayrıntı verebilir misiniz? Hastalarımızı yeniliklerimizin merkezinde tutmaya, karbon nötrlüğe giden yolda hızla ilerlemeye, çalışanlar ve topluluklar için katılımcılık, şeffaflık ve mükemmellik kültürünü teşvik etmeye devam ediyoruz. Toplumsal fayda yaratma, şirketimizin temel önceliklerinden biridir. Özellikle ilaca erişimin kısıtlı olduğu bölgelerdeki hastalara destek olmak için 2022 yılında global kapsamda 4,5 milyon Euro değerinde 130.000’den fazla Chiesi ilacı bağışladık. Bu bağışlar, hastaların sağlıklarını iyileştirmek ve yaşamlarını kolaylaştırmak için yapılan önemli katkılardır.

“Chiesi, yerel toplumun kalkınması için çevre koruma, eğitim, kültür, sosyal kapsayıcılık ve acil yardım olmak üzere beş müdahale alanında iş birlikçi bir yaklaşım sürdürerek topluma erişim programlarına katılmaya devam etmektedir. Biz de Chiesi Türkiye olarak bu alanlarda ülkemize ve tüm paydaşlarımıza değer katmaya devam ediyoruz.”

Şeffaflık ve veri paylaşımı konularında Chiesi’nin yaklaşımı hakkında bilgi verir misiniz? Klinik deney şeffaflığına olan bağlılığınızı açıklayabilir misiniz? Şeffaflık ve veri paylaşımı bizim için önemlidir. Klinik deney şeffaflığına bağlı kalarak, klinik protokollerimizi, çalışma bilgilerini ve sonuç özetlerini dünya çapında kamu kayıtlarında paylaşıyoruz. Ayrıca, hasta gruplarıyla katılım faaliyetlerini artırıyoruz ve hasta katılımı kültürünü teşvik eden şirketler arası girişimlere destek veriyoruz.

Chiesi’nin çeşitlilik ve kapsayıcılık politikaları hakkında daha fazla bilgi alabilir miyiz? Toplumsal cinsiyete dayalı ücret farkını eşitleme başarınızı açıklar mısınız? Çeşitlilik ve kapsayıcılık, iş kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır. Grup düzeyinde toplumsal cinsiyete dayalı ücret farkını eşitlemek, bu alandaki taahhüdümüzün bir sonucudur. Ayrıca, çeşitli bir iş gücüne sahip olmak için çeşitli önlemler alıyoruz ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Çeşitlilik ve kapsayıcılık kapsamında bu sene de çok anlamlı çalışmalar yaptık. Global olarak 2022’de cinsiyete göre ücret farkının kapatılması üzerinde çalıştık ve tüm dünyada bu farkı kapattık. Türkiye’de ise zaten hiç bulunmuyordu. Ayrıca, daha iyi bir çalışan deneyimi yaratabilmek adına dinle-öğren-harekete geç metodu ile çalışanlarımızı dinlediğimiz birçok platform yaratıyoruz ve daha iyi bir “speak up” kültürü yaratmaya çalışıyoruz.

Chiesi’nin 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nda vurgulanan diğer başarılarınız hakkında bilgi alabilir miyiz ve gelecekteki hedefleriniz nelerdir? 2022 yılında, karbon nötr olma hedefimizi güçlendirdik ve “Net Sıfır Sera Gazı” emisyonuna ulaşmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, toplumsal fayda yaratma, çevresel sürdürülebilirlik ve çeşitlilik konularında daha fazla ilerleme kaydetmeye odaklanacağız. Gelecekte, sürdürülebilir büyüme ve toplumsal etki yaratma konularında liderlik yapmayı sürdüreceğiz.

Son olarak sürdürülebilirlik projelerinizin Türkiye’de yansımaları ile ilgili ne söylemek istersiniz? Chiesi, yerel toplumun kalkınması için çevre koruma, eğitim, kültür, sosyal kapsayıcılık ve acil yardım olmak üzere beş müdahale alanında iş birlikçi bir yaklaşım sürdürerek topluma erişim programlarına katılmaya devam etmektedir. Biz de Chiesi Türkiye olarak bu alanlarda ülkemize ve tüm paydaşlarımıza değer katmaya devam ediyoruz.

Örnek vermek gerekirse; We Act Day (Geleceğimiz için Bugünden Harekete Geçiyoruz), her yıl toplumsal fayda ve sürdürülebilirlik kapsamında etkinliğe adadığımız global ve lokal olarak kutladığımız bir gündür. Türkiye’de bu sene We Act Day etkinliğimizi Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdik. Depremzede çocuklar ve aileleri ile karne heyecanlarını paylaştık ve Kırmızı Çocuklar Derneği ile iş birliği içinde çocuklara el becerileri kazanabilecekleri atölye çalışmaları yaptırdık, çocukların psikolojik destek ve ileriye yönelik eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için bağışlarda bulunduk. ⭐️

Yorum yaz