İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Novo Nordisk Türkiye, ETİKA Türkiye Etik Ödülü’ne üst üste 8’inci kez hak kazandı.

Novo Nordisk Türkiye, Etik Değerler Merkezi Derneği (EDMER) tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan “ETİKA Türkiye Etik Ödülleri” çalışmasına bu yıl da katılarak “ETİKA 2019 Türkiye Etik Ödüllerini” almaya hak kazanan şirketler arasında yer aldı. Novo Nordisk Türkiye bu ödülle birlikte üst üste 8’inci kez “ETİKA Türkiye Etik Ödülü”ne layık görülmüş oldu.

Türkiye’nin en etik şirketlerini belirlemek için EDMER tarafından yapılan çalışmada, katılımcılar altı kategorideki 109 soru ile değerlendiriliyor.

ETİKA 2019 Türkiye Etik Ödülü ile 8’inci kez aynı ödüle layık görülen Novo Nordisk Türkiye, etik değerlere verdiği önemi ve sürdürülebilirlik başarısını bir kez daha gösterdi. ETİKA Ödülü’nü 8 kez üst üste almanın gururunu yaşadıklarını belirten Novo Nordisk Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dr. Burak Cem, şu değerlendirmeyi yaptı: “Novo Nordisk, daha iyi tedaviler geliştirmek için çalışan bilim odaklı küresel bir sağlık şirketi. 97 yıllık yolculuğumuz boyunca kurumsal yapımızdan, etik yaklaşım ve kalite anlayışımızdan ödün vermeden, bilim üretmek adına çalıştık ve var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda etik değer ve yaklaşımlarımızı, iş süreçleri ve karar mekanizmalarına dahil ederek gündelik pratiğimizin vazgeçilemez bir parçası haline getirdik.”

Novo Nordisk Türkiye Hukuk ve Mevzuata Uyum Direktörü Sinem Lütfiye Aydın ise “Novo Nordisk’te alınan her kararı destekleyen bir kılavuz niteliği taşıyan Novo Nordisk Tarzı’nda yer alan prensiplerden biri, kaliteden ve iş etiğinden asla ödün vermemektir. Bu doğrultuda, iş etiği şirketin tüm kararları ve iş süreçlerine dahil edilmiştir. Bunun EDMER tarafından bu yıl bir kez daha tasdik edilmesi bizi çok mutlu etti” dedi.