FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERSAĞLIK TEKNOLOJİLERİTIBBİ CİHAZ

Önceliğimiz, geliştirdiğimiz çözümlerle sağlıkta dijital dönüşüme katkıda bulunmak!

Philips Vakfı ve Philips, kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği gerçekleştirerek, depremden etkilenen bölgelerde kritik sağlık ihtiyaçlarının sağlanması için 5 adet her biri 3 problu mobil ultrason cihazı, 20.000 adete yakın Philips Avent anne ve bebek bakım ürünlerini afet bölgelerine ulaştırdı. 100 adet yoğun bakım hasta monitörü de deprem bölgesine önümüzdeki günlerde teslim edilecek.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Ocak sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu “Sağlık ve İlaç Sektörünün Geleceği” olan yeni sayıda, sağlık dışında önemli kurumların yöneticileri, global tüketici sağlığı, güzellik ve sağlık teknolojileri firmalarının üst düzey yöneticileri ve akademisyenlerin yanında Türkiye’de faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Philips Türkiye Genel Müdürü Gamze Arbak‘ı konuk etti.

“Önceliğimiz, sağlık profesyonellerinin ve sağlık sistemlerinin gereksinimlerine uyum sağlayan ve iş akışları ile bağlantılı kesintisiz bakım için entegre yenilikçi çözümler geliştirmek, sağlıkta dijital dönüşüme katkıda bulunmaya devam etmek” açıklamasında bulunan Gamze Arbak, Philipsin sağlık teknolojilerine bakışı ve bu doğrultuda yaptıkları çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; sektörün geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Röportajdan satır başları şöyle:

“Sağlık sistemlerinin geleceğini şekillendiren ‘dijitalleşme’, ‘bilgi paylaşımı’ ve ‘yapay zekâ’ 3 ana unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bu unsurlar sayesinde daha az maliyet ile daha efektif sonuçlar elde edebileceğiz, aynı zamanda hasta ve sağlık personeli deneyimini iyileştirerek sağlık sistemindeki Dörtlü Hedefe ulaşabileceğiz. Dijitalleşme, entegre çözüm ve hizmetler vasıtasıyla sağlık alanında kutup yıldızımız olan, Dörtlü Hedefe ulaşmamızı sağlayacak.”

“Tele-sağlık, yapay zekâ, giyilebilir teknolojiler ve bulut bilişim sistemleri dikkat çeken sağlık teknolojileri arasında yerini alıyor. Özellikle biyoteknoloji ve yapay zekâ bir araya geldiğinde birçok hastalığı erken teşhis etmek mümkün hale geliyor. Bu sayede, kişiselleştirilmiş tedavilerle daha hızlı iyileşme imkânı sunulurken çok daha uygun koşullarla sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesine de katkı sağlanıyor.”

“Değer odaklı sağlık sistemine geçişin hızlanmasıyla birlikte Philips olarak sağlık dönüşümüne katkı sağlamak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dijital sağlık teknolojileri sayesinde hastaların yaşam standartlarının iyileşeceğine, hasta bakımı ve tedavisinde kalitenin artacağına inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde bizim de önceliğimiz, her zaman olduğu gibi sağlık profesyonellerinin ve sağlık sistemlerinin gereksinimlerine uyum sağlayan ve iş akışları ile bağlantılı kesintisiz bakım için entegre yenilikçi çözümler geliştirmek, sağlıkta dijital dönüşüme katkıda bulunmaya devam etmek. Her zaman olduğu gibi yeni dönemde de anlamlı ve sürdürülebilir inovasyonlar yaparak dünyayı daha sağlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.”

Philips Türkiye Genel Müdürü Gamze Arbak’ın açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz