İLAÇ ENDÜSTRİSİİNSAN KAYNAKLARIKARİYER

Aydın Alsema, Sanovel Kardiyometabolik Gruplar Tanıtım Müdürü oldu

Uzun zamandır Sanovel çatısı altında görevlerini başarıyla sürdüren Aydın Alsema, Kardiyometabolik Gruplar Tanıtım Müdürlüğü’ne atandı. 
Uzun zamandır Sanovel çatısı altında görevlerini başarıyla sürdüren Aydın Alsema, Kardiyometabolik Gruplar Tanıtım Müdürlüğü’ne atandı. 

Güçlü Ar-Ge’si, patent ve fikri haklar alanlarındaki yetkinlikleri, üretim gücü, geniş ürün portföyü ve özel insan kaynağı ile ilaç sektörünün önde gelen oyuncularından olan Sanovel’de önemli atamalar gerçekleşti. 10 yıldır Sanovel ailesinin bir parçası olan ve farklı pozisyonlarda önemli görevler üstlenen Aydın Alsema Sanovel Kardiyometabolik Tanıtım Müdürlüğü’nden Kardiyometabolik Gruplar Tanıtım Müdürlüğü’ne atandı.

10 yıldır Sanovel’de farklı pozisyonlarda önemli görevler üstleniyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olan Aydın Alsema, Yeditepe Üniversitesi’nde Pazarlama üzerine yüksek lisansını tamamladı. Sektöre Ağustos 2001 tarihinde Bilim İlaç’ta Ürün Tanıtım Uzmanı olarak başlayan Alsema, 2004 yılında Bölge Müdürlüğü’ne, 2012 yılında Tanıtım Müdürlüğü’ne terfi etti. Ekim 2013 tarihinde Sanovel’e Tanıtım Müdürü olarak katılan Aydın Alsema; Solunum, Akut, Kardiyoloji ve Diyabet tedavi alanlarında Sanovel saha ekiplerinin yönetilmesinde görev aldı. Şubat 2021 tarihinden itibaren Sanovel’in Diyabet alanında tanıtım, satış ve pazarlama stratejilerinin kurgulanması, Türkiye Diyabet fikir önderleri ile Sanovel Diyabet portföyünün medikal iletişiminin güçlü temellerle inşa edilmesine önemli katkılar sağladı. Kardiyometabolik Tanıtım Müdürlüğü görevi kapsamında satış ve tanıtım stratejilerinden ve performansından sorumlu olarak görev alan Aydın Alsema, Sanovel’in Diyabet alanındaki ürün portföyünü daha da güçlendirmek ve etkililiğini artırmak üzere stratejik hedef olarak belirlediği bu terapötik alanda, saha ekiplerinin oluşturulmasına ve saha satış ve tanıtım faaliyetlerinin planlanmasına liderlik etmeyi sürdürecek.

Yorum yaz