FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖDÜLLERÖNE ÇIKAN HABERLERTEKNOLOJİ

Angelini Pharma Türkiye’den, ilham veren “Ödüllü VR Projesi”

Angelini Pharma Türkiye Kıdemli Ürün Müdürü Uygar Hangün; “İlham Veren Projeler” dosyasında, çok yeni hayata geçirdikleri, globalden ödül alan VR projesinin tüm detaylarını Fikir Liderleri Dergisi okurları ile paylaştı.
Angelini Pharma Türkiye Kıdemli Ürün Müdürü Uygar Hangün; “İlham Veren Projeler” dosyasında, çok yeni hayata geçirdikleri, globalden ödül alan VR projesinin tüm detaylarını Fikir Liderleri Dergisi okurları ile paylaştı.

“Ödüllü VR Projesi”
Angelini Pharma Türkiye

Uygar Hangün
Angelini Pharma Türkiye Kıdemli Ürün Müdürü

“Angelini Pharma Türkiye olarak merkez ve sahadan oluşan iki gücü birleştirmek ve dijitalleşmenin içerisine tanıtım sorumlusu olan arkadaşlarımızı da dahil etmek istedik.”

PROJEMİZİN İÇERİĞİ, ÜRÜNLERİMİZİN TANITIMINI DAHA GÖRSEL VE ANİMASYON AĞIRLIKLI OLARAK HEKİMLERİMİZLE BULUŞTURMAK ESASINA GÖRE TASARLANDI. ŞU AN İÇİN İÇERİKTE TÜM ÜRÜNLERİMİZLE İLGİLİ VİDEOLAR VE ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ ANİMASYONLAR VAR. BUNUN DIŞINDA OYUNLAŞTIRMAYA VE BUNUN GELİŞİMİNE ODAKLANMAK İSTİYORUZ.

F. L: Sizi tanıyabilir miyiz?

UYGAR HANGÜN: 1999 yılında ilaç sektöründe çalışmaya başladım. Birçok yerli ve yabancı firmada finans, fiyatlandırma, iş mükemmelliği alanlarında çalıştım ve 11 yıldır da pazarlama alanında çalışıyorum. Son 4 yıldır Angelini Pharma Türkiye’de kıdemli ürün müdürü olarak çalışıyorum.

Angelini Pharma, Türkiye’de hangi tedavilere çözümler üretiyor, daha yakından tanımak adına kısaca bahsedebilir misiniz?

Angelini Pharma Türkiye olarak, reçeteli ürün grubu ve tüketici sağlığı grubu olmak üzere iki farklı alanda tanıtım faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Reçeteli ürün grubumuzda MSS alanında ürünlerimiz mevcut. Bu ürünler içerisinde depresyon ve anksiyete endikasyonlu ürünlerimiz bizim için büyük bir yer oluşturuyor. Bunlarla birlikte Parkinson, Alzheimer ve epilepsi endikasyonlu ürünlerimizle de MSS alanına hizmet etmekteyiz. Tüketici sağlığı alanında ise ağız ve boğaz sağlığı, ortopedi, kas-iskelet sistemi ürünleri ve ağrı kesici ürünlerimizle ön plana çıkmaktayız.

Son dönemde gerçekleştirmiş olduğunuz “VR Projesi” çok yakın zamanda firma bünyesinde global ölçekte inovasyon ödülü aldı. Bunun için sizleri tebrik ediyoruz. Proje hangi fikir ve amaçla, ne gibi bir ihtiyaçtan doğdu?

Dijitalleşme, tüm alanlarda hayatımıza çok hızlı bir giriş yaptı; hepimizin bildiği gibi önce iPad’ler, akıllı telefonlar hayatımıza girdi. Son dönemde web sayfaları, uzaktan tanıtımlar ve e-mailing mesajları ile hekimlere ulaşmaya çalışılıyor. Fakat bu çalışmaların tamamında sahanın gücünden kısıtlı bir yararlanma söz konusuydu. Biz merkez ve sahadan oluşan bu iki gücü birleştirmek ve dijitalleşmenin içerisine tanıtım sorumlusu olan arkadaşlarımızı da dahil etmek istedik. VR’ın bize kattığı en büyük artı, uzaktan birçok uygulamada yaptığımız gibi yeni materyalleri sisteme yükleyebiliyor olmamız. Oyunlaştırma da Temmuz ayı itibarıyla hekimlerimizle buluştu. VR projesi, tanıtımda hem çok ilgi çekiyor hem de hekimlerin mesajları dinlerken dış dünya ile bağlantısını kesiyor. Bu yolla birçok isteğimize kavuşmuş oluyoruz. Tüm bunları yaparken internet bağlantısına ihtiyaç duyulmuyor olması da büyük avantaj.

VR projeniz nasıl bir içerik ve işleyişe sahip; anlatabilir misiniz?

Projemizin içeriği, ürünlerimizin tanıtımını daha görsel ve animasyon ağırlıklı olarak hekimlerimizle buluşturmak esasına göre tasarlandı. Şu an için içerikte tüm ürünlerimizle ilgili videolar ve üzerinde çalıştığımız animasyonlar var. Bunun dışında oyunlaştırmaya ve bunun gelişimine odaklanmak istiyoruz.

Bu dijital tanıtım yöntemini saha ekibimiz kanalıyla hekimlerimizle buluşturmamız; aynı zamanda ekiplerimizin dijitalleşmeyi kabulünü hızlandırdı ve teknolojiyi daha kullanılabilir hale getirdi. Ayrıca yeni ürün getirmek bu dönemde oldukça zor; VR projemizle yeni nesil doktorlarımızda ürünün bilinirliğini hızlıca sağlayabiliyoruz.

“Bu dijital tanıtım yöntemini saha ekibimiz kanalıyla hekimlerimizle buluşturmamız; aynı zamanda ekiplerimizin dijitalleşmeyi kabulünü hızlandırdı ve teknolojiyi daha kullanılabilir hale getirdi. Ayrıca yeni ürün getirmek bu dönemde oldukça zor; VR projemizle yeni nesil doktorlarımızda ürünün bilinirliğini hızlıca sağlayabiliyoruz.”

Neden VR? Hekimlerin günlük pratiklerinde ve çalışanlarınızın iş yapış şekillerinde ne gibi yararlar olacağını öngörmüştünüz? Öngörüleriniz ve projenin hayata geçmesiyle elde ettiğiniz sonuçlar ne düzeyde örtüştü? Çıktıları nasıl oldu?

Proje şu an çok yeni bir proje. Arkadaşlarımız 5 ay gibi bir süredir bu cihazlar ile tanıtım gerçekleştiriyorlar. VR’ı tercih etmemizin en büyük sebepleri olarak görselliği çok iyi kullanmasını, bunu ses ile birleştirebilmesini ve sağladığı esnekliği sayabiliriz.

Bizim beklentimiz şu yönde; içerikler zenginleştikçe ilginin daha da artacağını öngörüyoruz. Hekimlerimizin zamanı hem değerli hem de kısıtlı; bu ikilemde onların ilgisini çekmek bu tip tanıtımlarla kolaylaşıyor ve merak uyandırıyor. Bu projeyle tanıtım için arkadaşlarımıza ulaşan hekimler oldu, bu noktaya geleceğini bizler de başlarken tahmin etmemiştik.

Bundan sonra projenizi nasıl geliştireceksiniz, ne gibi versiyonlar hayata geçecek?

Daha önce de belirttiğim gibi bu projenin geleceğe yönelik birçok alternatif sunması bizi heyecanlandırıyor. En büyük isteğimiz oyunlaştırarak tanıtımı gerçekleştirmek ve bu oyunlaştırmayı bir simülasyon haline getirebilmek. Bu yolla hem eğitici hem de eğlendirici bir şekilde tanıtımlarımız gerçekleştirebileceğiz.

Ülkemiz hekimlerinin teknoloji okur yazarlığı ve teknolojiyi kullanma düzeyleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Birkaç yıldır dijitalleşme üzerinde çalışmalarımız devam etmekte ve hızla değişen iş dünyamızda Angelini Pharma Türkiye olarak hekimlerimiz ile dijitalleşme konusunda ortaklıklarımız devam ediyor. Diğer yandan VR projesi bizler için de önemli bir öğrenme fırsatı yarattı, bu proje ile hekimlerimiz ile dijitalleşme üzerine ortaklığımız daha da arttı. Teknolojiye çok hâkim olup aktif kullanan ve çoğunlukla da genç diyebileceğimiz hekimlerimizle olduğu gibi teknolojiyi o kadar aktif kullanmayan hekimlerimizle de birlikte öğrenme yolculuğumuz devam ediyor.

Eklemek istedikleriniz?

Gelecekte VR’ın ve benzerlerinin çok daha fazla yaygınlaşacağını öngörüyoruz. Direkt tanıtımda bu tip cihazların kullanılması teknoloji kullanımını ve merakını arttıracaktır. Teknolojiyi kullanarak dijital enstrümanları birleştirip projelendirmek hem tanıtım yapan ekiplerin işlerini kolaylaştıracak hem de verimliliği arttıracaktır.


Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi yılda 4 sayı yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz