ANNE BEBEK SAĞLIĞIÇOCUK SAĞLIĞIFARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERSOSYAL SORUMLULUKSTKTOPLUM SAĞLIĞIUZMANLIK DERNEKLERİ

“Kolik Varsa Panik Yok”, kitlesel farkındalık yaratmaya devam ediyor

Pediatrik Probiyotik Prebiyotik Derneği (PPPD)’nin Eczacıbaşı İlaç Pazarlama katkılarıyla, bebeklerde infantil kolik hastalığına dikkat çekerek ebeveynler, hekimler ve eczacılarda farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı “Kolik Varsa Panik Yok” kampanyası geniş kitlelere ulaşmaya devam ediyor.
Pediatrik Probiyotik Prebiyotik Derneği (PPPD)’nin Eczacıbaşı İlaç Pazarlama katkılarıyla, bebeklerde infantil kolik hastalığına dikkat çekerek ebeveynler, hekimler ve eczacılarda farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı “Kolik Varsa Panik Yok” kampanyası geniş kitlelere ulaşmaya devam ediyor.

Ezo Sunal tarafından seslendirilen ve kampanyaya özel hazırlanan farkındalık filmi, dijital platformlarda 1,5 milyondan fazla izlenirken, 1000’den fazla aile sağlığı merkezinin bekleme salonunda gösterilerek eriştiği ebeveyn sayısını artırdı. Projenin hayata geçişinden bu yana gerçekleştirilen çalışmalarla 12 milyondan fazla bireye ulaşılırken; 15.000’e yakın aile hekimi, pediatrist ve eczacı kampanyadan haberdar oldu.

Pediatrik Probiyotik Prebiyotik Derneği (PPPD), yeni anne, anne adayları ve babaların korkulu rüyalarından biri olan İnfantil Kolik ile ilgili farkındalık yaratmak ve toplumu hastalık konusunda bilinçlendirmek adına “Kolik Varsa Panik Yok” farkındalık kampanyasını hayata geçirdi.

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama katkıları hayata geçen kampanya kapsamında eğitmen ve müzisyen Ezo Sunal iş birliğiyle hazırlanan kampanya filmi ve jingle ile dijital platformlarda farkındalık yaratılması hedefleniyor. Kampanyanın web sitesi www.kolikvarsapanikyok.com üzerinden ise anne ve babaları infantil kolik konusunda bilgilendiren, aynı zamanda yeni doğan bakımına dair temel bilgiler paylaşılıyor.

Kampanyanın duyurusu için gerçekleştirilen medya ve dijital çalışmalar ile bugüne kadar milyonlarca kişiye erişildi. Ezo Sunal tarafından seslendirilen ve kampanyaya özel olarak hazırlanan farkındalık filmi ilgili dijital platformlarda 1,5 milyondan fazla izlenirken, 1000’den fazla Aile Sağlığı Merkezi’nin bekleme salonunda gösterildi. Projenin hayata geçişinden bu yana gerçekleştirilen çalışmalarla 12 milyondan fazla bireye ulaşılırken; 15.000’e yakın aile hekimi, pediatrist ve eczacı kampanyadan haberdar oldu.

“Kolik; ailelerin, yüzde 92’sinin uyku kalitesini, yüzde 78’inin ruhsal sağlığını, yüzde 56’sının ise fiziksel sağlığını bozuyor”

Tüm bebeklerin yaklaşık %40’ına yakınında infantil kolik görüldüğünü belirten PPPD Dernek Başkanı Prof. Dr. Metehan Özen: “Ebeveynlerin önemli sorunlarından birisi olan infantil kolik, bebeklerin yaşantısının ilk üç ayında en sık doktora başvurma nedenlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. 0-3 aylık, sağlıklı, beslenmesi ve gelişimi normal olan bebeklerde görülen, en az üç hafta süreli, haftada üç günden, günde üç saatten fazla ve başka bir nedenle açıklanamayan biçimde periyodik olarak huzursuzluk, ağlama, ağlama sırasında yüzde kızarma ve bebeğin bacaklarını karnına doğru çektiği tabloyu infantil kolik olarak tanımlıyoruz. IPSOS ile yaptığımız araştırmanın sonuçlarını özellikle ailelerde ve toplumda yaratacağı farkındalık açısından çok önemsiyoruz. Ailelerin %80 i yatıştırılamayan ağlama ve mızmızlanma nöbetleri ile ilgili olarak hekime başvuruyor. Bu sorun eş zamanlı şekilde ailelerin %92’sinin uyku kalitesini, %78’inin ruhsal sağlığını, %56 sının ise maalesef fiziksel sağlığını bozduğunu tespit ettik. Aile için ne kadar zorlayıcı bir süreç olduğu bu rakamlar çok net gösteriyor. Sevindirici kısmı ise bu ailelerin %92’si bu sorunun tedavi edilebilir olduğunu düşünüyor. Öte yandan şaşırtıcı bir sonuç yanlış uygulamalar söz konusu, %57’si bitki çayı ile tedavi etmeye çalışırken, %49’u alerjilerle karıştırıp alerjik besinlerden kaçınmaya çalışıyor. Tam bu veriler ışığında kolik tanısı konulabilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmakla birlikte uzmanına danışarak yürütülmesi gereken bir süreç olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. PPPD Derneği olarak Eczacıbaşı İlaç Pazarlama’nın katkılarıyla hayata geçirdiğimiz Kolik Varsa Panik Yok farkındalık kampanyası ile hem ebeveynlere yalnız olmadıklarını hissettirmek hem de infantil kolik rahatsızlığı hakkında farkındalık yaratmak istedik” dedi.

Yorum yaz