ETKİNLİKİLAÇ ENDÜSTRİSİMEDİKALÖNE ÇIKAN HABERLER

Danone 450 milyon TL yatırım ile medikal beslenmede yerli üretime başladı

Faaliyetlerini “Mümkün olan en fazla sayıda insana gıda yoluyla sağlık ulaştırma” global misyonu doğrultusunda yürüten Danone, Lüleburgaz Üretim Yerleşkesi’ne yaptığı 450 milyon TL’yi aşkın son yatırım ile malnütrisyon tedavisinde kullanılan medikal beslenme ürünlerinin yerli üretimine başladı. Danone, 2 yıl içinde üretim kapasitesini yüzde 50 artırmayı ve mevcut ihracatını 3 katına çıkarmayı hedefliyor.
Faaliyetlerini “Mümkün olan en fazla sayıda insana gıda yoluyla sağlık ulaştırma” global misyonu doğrultusunda yürüten Danone, Lüleburgaz Üretim Yerleşkesi’ne yaptığı 450 milyon TL’yi aşkın son yatırım ile malnütrisyon tedavisinde kullanılan medikal beslenme ürünlerinin yerli üretimine başladı. Danone, 2 yıl içinde üretim kapasitesini yüzde 50 artırmayı ve mevcut ihracatını 3 katına çıkarmayı hedefliyor.

Dünyada 100 yılı aşkın, Türkiye’de ise 40 yıla yakın süredir devam eden varlığıyla global kimliğinin yanı sıra yerli boyut da kazanan Danone, Türkiye’ye duyduğu güven ve inanç ile yatırımlarını kararlılıkla sürdürüyor.

Türkiye’deki başarılı faaliyetleri sonucunda elde ettiği kazanımları, yatırım ve istihdam ölçeğinde yine bu topraklara döndüren Danone, bu yaklaşımı doğrultusunda son olarak, Lüleburgaz Üretim Yerleşkesi’ne 450 milyon TL’yi aşkın yatırım yaparak malnütrisyon (yetersiz beslenme) tedavisinde kullanılan medikal beslenme ürünlerinin yerli üretimine başladı. Yapılan son yatırımla Danone Türkiye Lüleburgaz Üretim Yerleşkesi Danone’nin hem sütlü ürünler, hem medikal beslenme ürünlerini üreten ilk hibrit fabrikası oldu.

Danone Medikal Beslenme Ürünleri Tesisi’nin açılışı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KacırCumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Danone Türkiye Genel Müdürü Cem Küçükcan ve Danone Global Operasyonlar Başkanı Vikram Agarwal’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

“Hedefimiz, üretim kapasitemizi 2 yıl içinde yüzde 50 artırırken, ihracatımızı ise 3 katına çıkararak Türk ekonomisine katkımızı ve yarattığımız sürdürülebilir değeri katlayarak artırmak.”

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye’nin dinamikleri ve değerleriyle bütünleşen ve ülkemiz ekonomisine katkı sunan Danone’nin yatırımlarını memnuniyetle takip ediyorum. Bugün de Danone’nin yaptığı yatırımlardan bir yenisini daha duyurmanın heyecanını yaşıyoruz. Danone, 450 milyon TL’lik bu yatırım ile “malnutrisyon” tedavisinde kullanılan medikal beslenme ürünlerinin yerli üretimine başlamış bulunuyor. Genelde aşırı, yetersiz ya da dengesiz beslenme olarak tanımlanan malnutrisyon, çocuklardan yetişkinlere kadar milyonlarca insanı etkiliyor. Danone tarafından yapılan bu kritik yatırım ile, medikal beslenme ürünlerinin ülkemizde yerli üretimine katkı sağlanmış olacak. Ayrıca, ülkemizde üretilen medikal beslenme portföyü iç pazardaki ihtiyaca cevap vermenin yanı sıra; İngiltere, Macaristan, Slovakya ve Çekya’ya ihraç edilecek. Artarak devam edecek bu yatırım, ülkemizde cari açığın azaltılmasına önemli katkılar sağlayacak. Tesiste kullanılan hammaddelerin yerlileştirilmesi için yürütülen projeler ile yüksek iş hacmi oluşturacak. Medikal Beslenme Üretim Tesisinin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Sayın A. Burak Dağlıoğlu ise; “Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak sürecin başından beri yakından takip ettiğimiz ve destek olduğumuz Danone’nin bu yatırımı ile yetersiz beslenmeye bağlı hastalıkların tedavisi için önem arz eden medikal beslenme ürünlerinin ülkemizde üretimini memnuniyetle karşılıyoruz. İlaç kapsamında değerlendirilen, katma değeri yüksek ve özel nitelikli bu ürünlerin yerlileştirilmesi ve bu tesisin bölgesel bir üretim merkezi olarak çevre ülkelere ihracat yapacak olması ülkemizin üretim hedefleri ile aynı doğrultudadır. Cumhuriyetimizin 100. yılını pek çok başkentte yatırımcılarımızla kutladığımız, “Invest in Türkiye” mesajımızı sıklıkla duyurduğumuz bugünlerde ülkemizin yatırım ortamına güvenerek yatırım yapan Danone ailesini tebrik ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın vizyonuyla, Türkiye Yüzyılı’nı yatırım yüzyılı yapma gayemize ortak oldukları için kendilerine teşekkür ederiz” ifadelerinde bulundu.

Açılış töreninde konuşan Danone Türkiye Genel Müdürü Cem Küçükcan şöyle dedi: “Global bir markanın yerli varlığının en başarılı örneklerinden biri olan Danone’nin Türkiye’ye duyduğu güven ve inançla, yatırımlarını artırarak sürdürmesinden büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Danone Türkiye olarak; Türkiye’deki 6 üretim tesisimiz, Ar-Ge merkezimiz, Türkiye’nin dört bir yanında   çalışan 2000’i aşkın Danoneli ile 20’nin üzerinde marka ve yenilikçi ürün portföyümüzü her yaştan tüketiciyle buluşturuyoruz. Bugün de Türkiye’ye üretim, ihracat, teknoloji ve sağlık alanında değer katmak için “Türkiye’nin Gücüyle, Türkiye için” diyerek yeni bir yola çıkıyoruz. Lüleburgaz’daki üretim yerleşkemize yaptığımız bu yatırım ekonomik değerin ötesinde bölgesel kalkınma ve tüm paydaş ekosistemimiz açısından özel bir öneme sahip. Medikal beslenmedeki yerli üretimimizle, Türkiye’nin ihtiyacına cevap vermenin yanı sıra halihazırda aralarında Macaristan, Slovakya ve İngiltere’nin de bulunduğu çok sayıda ülkeye ürün ihraç ediyoruz. Medikal beslenme alanında bir üretim ve ihracat üssü olma yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz… Hedefimiz; üretim kapasitemizi 2 yıl içinde yüzde 50 artırırken, ihracatımızı ise 3 katına çıkararak Türk ekonomisine katkımızı ve yarattığımız sürdürülebilir değeri katlayarak artırmak.”

Danone, yerli üretim ile ulusal ve bölgesel kalkınmaya da değer katıyor

Yeni üretim tesisiyle medikal beslenme alanında önemli bir adım atan Danone, projenin ilk adımından beri çok sayıda Türk şirketiyle iş birliği yapmasının yanı sıra, üretimde kullanılan hammaddeleri de yerlileştirerek Türkiye’ye ve bölgesel kalkınmaya değer katıyor. Teknoloji, istihdam ve inovasyonun buluştuğu bir merkez niteliğinde olan bu tesiste kullandığı üretim süreci tasarımı sayesinde yüzde 30 enerji tasarrufu sağlayan Danone, aynı tasarımı Danone’nin diğer üretim tesislerinde de hayata geçirmeyi hedefliyor.

Yorum yaz