FARKINDALIKHASTA DERNEKLERİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERSOSYAL SORUMLULUKSTK

Abdi İbrahim Vakfı, “Down Sendromlu Çocuklar” için “Cesur Kulaçlar”ı hayata geçirdi

Türkiye'nin iyileştiren gücü Abdi İbrahim’in 2021 yılında kurmuş olduğu Abdi İbrahim Vakfı, Türkiye Down Sendromu Derneği iş birliği ile hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi Cesur Kulaçlar ile 5-8 yaş arası Down sendromlu çocuklara yüzme becerileri kazandırmayı hedefliyor. 
Türkiye’nin iyileştiren gücü Abdi İbrahim’in 2021 yılında kurmuş olduğu Abdi İbrahim Vakfı, Türkiye Down Sendromu Derneği iş birliği ile hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi Cesur Kulaçlar ile 5-8 yaş arası Down sendromlu çocuklara yüzme becerileri kazandırmayı hedefliyor. 

TÜRK ilaç sektörünün 22 yıldır kesintisiz lideri olan Abdi İbrahim, amacı dokunduğu hayatları iyileştirerek ülke ve toplum için değer yaratmak olan toplumsal yatırım programları çerçevesinde gerçekleştirdiği fark yaratan projelerine Abdi İbrahim Vakfı altında bir yenisini daha ekledi. Abdi İbrahim Vakfı ve Türkiye Down Sendromu Derneği iş birliğinde hayata geçen “Cesur Kulaçlar” adlı proje ile 5-8 yaş arası Down sendromlu çocukların su ile tanışması ve yüzme becerileri kazanması hedefleniyor.

Başvuruların Türkiye Down Sendromu Derneği aracılığıyla alındığı ve katılımcıların birebir görüşmeler sonucunda kriterler doğrultusunda seçildiği projede, 17 Şubat – 8 Haziran 2024 tarihleri arasında olmak üzere 16 haftalık bir eğitim verilecek.

Çocukların motivasyonunu arttırmak amaçlı, kurs süresince ihtiyaç duyacakları ürünlerden oluşan bir kit katılımcılara hediye edildi. Kurs bitiminde de katılım belgesi verilerek bu güzel deneyimleri ölümsüzleştirilecek.

Antrenörlere de özel eğitim verildi

Çocukların, uzman kadro eşliğinde güvenli bir ortamda suyla tanışıp yeni beceriler geliştirmelerine rehberlik edebilmek amacıyla projede yer alan antrenörlere, Türkiye Down Sendromu Derneği tarafından özel bir eğitim verildi.

“Güzel yolculuklar, Cesur Kulaçlar’la başlar”

Türkiye'nin iyileştiren gücü Abdi İbrahim’in 2021 yılında kurmuş olduğu Abdi İbrahim Vakfı, Türkiye Down Sendromu Derneği iş birliği ile hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi Cesur Kulaçlar ile 5-8 yaş arası Down sendromlu çocuklara yüzme becerileri kazandırmayı hedefliyor. 
Oğuzcan Bülbül

Abdi İbrahim İnsan Kaynakları, Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı ve Abdi İbrahim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Oğuzcan Bülbül proje hakkında şunları söyledi: “Daha fazla değer yaratmak amacıyla hayata geçirdiğimiz toplumsal yatırım programlarımızdan biri olan ‘Sağlık ve Yüzme Sporu’ başlığı altında düzenlediğimiz bu anlamlı projenin, Türkiye’de bir ilk olduğunu belirtmek isterim. 112 yıldır birçok ilke imza atan bir firma olarak sektörümüze de bu proje ile öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Çocukların sudaki yolculuğuna ilk adımı olacak bu güzel deneyimde bir yandan eğlenip çok özel anılar biriktirirken bir yandan da yeteneklerini keşfedip, onları geliştirme fırsatı bulacaklar. Spora erken yaşta başlamanın ve sporla tanışmanın önemini vurgularken, belki de bu kurs onlara bir yol çizerek kariyer yolculuklarını da şekillendirecek. Zira biliyoruz ki güzel yolculuklar, Cesur Kulaçlar’la başlar. Türkiye’nin iyileştiren gücü olarak, bir asrı aşan deneyim ve uzmanlığımız ışığında sektörümüze öncülük ederken, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefiyle çalışıyoruz. Çocuklarımızın ve ülkemizin yarınlarına yatırım yapmaya bundan böyle de devam edeceğiz.”

Yorum yaz